3

Елітний готель з броньованими дверима


Елітний готель з броньованими дверима

   8 червня  в ісоричній частині міста Львова (вул. Листопадового Чину, 8) відбулося відкриття бізнес-отелю «BANKHOTEL».

    Цю будівлю створили архітектори Едмунд Жіховіч і Міхал Лужецький ще на початку ХХ століття для філії Австро-Угорського банку, а в 2014 році творча архітектурна майстерня «КУДІН» розпочала роботу над проектом реконструкції будівлі банку під готель, в основі планувальних рішень головним є ідея збереження автентичності будівлі, як пам'ятки архітектури.

   Розмір ділянки, на якій розташований готель, становить 0,14 га, а загальна площа будівлі 8 тис. кв. м. На семи поверхах BANKHOTEL розташований 101 номер, 8 конференц-залів, ресторан, винний бар з відкритою терасою і нічний арт-бар, в якому будуть проходити виставки робіт відомих карикатуристів.

   Розміщення в структурі Австро-Угорського банку операційного залу дозволило авторам проекту запроектувати конгрес-хол на 270 місць з можливістю перетворення його в 8 окремих конференц-кімнат за рахунок розсувних перегородок. Клієнти конгрес-холу можуть скористатися лаунжем і відкритою терасою.

   Також на території готелю буде розміщена постійна виставка двох арт-проектів Кудіна В. П. «Банкноти та кроки» та «Монети». Перший проект показує банкноти Української Народної Республіки, розповідаючи про особливості кожної купюри, хто її автор і де вона друкувалася, а другий проект - «Монети» - пов'язаний з надзвичайно красивими ювілейними монетами Національного банку України.

 

 

: