3

ТЕСТУВАННЯ ЛІФТІВ


ТЕСТУВАННЯ ЛІФТІВ

Ласкаво просимо в силіконову долину висотних технологій. Виробничий і науково-дослідний центр KONE Park в Куншане (Китай) - це місце, де сучасні висотні інновації піддаються ретельній перевірці.

   Посеред плоского ландшафту цього міста височіє недавно відкрита 36-поверхова випробувальна вежа висотою 235 метрів. Це без перебільшення справжній хмарочос: в ньому немає офісів, апартаментів або комерційних площ, тільки просторе машинне відділення і дванадцять шахт для ліфтів. І те, що знаходиться всередині цих шахт, змінюється щомісяця.

   «Вся вежа - це, по суті, технічний хамелеон. Ліфти в випробувальних шахтах постійно змінюються. Щомісяця ми демонтуємо і монтуємо нові ліфти або принаймні нові компоненти », - каже Антті Хоппанія (Antti Hoppania), директор по надійності і якості технологій KONE.

 ТЕХНІЧНИЙ ХАМЕЛЕОН

   Серед кількох постійних об'єктів випробувань - надшвидкий двох'ярусний ліфт, який переносить пасажирів з першого поверху на оглядову площадку і в виставковий зал зі швидкістю 10 метрів в секунду. Це перший в світі двох'ярусний ліфт з технологією надлегкого троса KONE UltraRope ™.

   Інший постійний об'єкт - це вантажний ліфт, який може піднятися до 36 поверху. Він призначений виключно для розробки і досліджень. Вежа також служить для компанії KONE унікальним місцем, в яке можна запросити клієнтів і показати останні розробки в дії.

   Розташування випробувальної вежі посеред існуючого науково-дослідного і виробничого парку значно підвищує швидкість роботи KONE. «Тепер, коли у нас більше потужності, сил і швидкості, ми можемо виводити нові продукти на ринок як ніколи раніше швидко», - каже Хоппанія.

   Випробувальна вежа в місті Куншань - це «азіатський близнюк» висотної лабораторії KONE в Тютюрі, Фінляндія.

   «Нам були потрібні додаткові потужності і можливості для висотних випробувань. Раніше ми залежали від об'єкту в Фінляндії і невеликих випробувальних шахт в Куншане, але їх висота не могла зрівнятися з висотою цієї вежі », - пояснює Хоппанія.

НОВІ ВИСОТИ В ДОСЛІДЖЕННЯХ І РОЗРОБЦІ


   Новий центр дуже вдало розташований і об'єднує два дослідницькі центри KONE в Фінляндії і Китаї. «Тепер ми фізично ближче до наших клієнтів в Азії, а дві команди працюють як один згуртований колектив в західному і східному півкулі», - додає він.

   «Компанія KONE - головний учасник розвитку технологій на ринку будівель середньої та великої поверховості. Ця нова визначна пам'ятка, призначена виключно для досліджень і розробки, - потужний візуальний символ нашого прагнення піднести технології виробництва ліфтів на нові висоти. »

: